Blogger Widgets

Thursday, April 25, 2013

၀က္သားကင္ နွင္႔ အာလူးေထာင္း (Grilled Pork Chop with Mash Potato)


Grilled Pork Chop with Mash Potato (၀က္သားကင္ နွင္႔ အာလူးေထာင္း)

အေနာက္တုိင္း ဟင္းလ်ာျဖစ္တဲ႔ ၀က္သားကင္ နဲ႔ အာလူးေထာင္း ေလးပါ။ Pork Chop ဆုိတဲ႔အတုိင္း ၀က္ရဲ႔ အသားပိုင္းကို ကင္ထားတာပါ။ တခ်ဳိ႔ကလည္း နံရုိးနဲ႔ အသားနဲ႔ တြဲကင္တာမ်ဳိးလည္း ရွိပါတယ္။ ၀တ္ရည္ကေတာ႔ ၀က္သား အသားခ်ည္းပဲ သီးသန္႔ကင္ထားတာပါ။ ၀က္သားကင္ အရသာက ခ်ဳိစိမ္႔နဲ႔ စားလုိ႔ အရမ္းေကာင္း ပါတယ္။ အာလူးေထာင္းကိုလည္း နုိ႔နဲ႔ျပန္ေရာခ်က္ထားတာမုိ႔ အီစိမ္႔စိမ္႔လည္း ေထာပတ္အနံ႔ေလး သင္းေနမွာပါ။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
၀က္သားကင္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၀က္သား – အတံုးၾကီး ၂တံုး (အရုိးမပါ)
  • သၾကား (အညိွ) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ပန္းသီး ေဖ်ာ္ရည္ – ခြက္တ၀က္
  • ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း

  • ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ေရ – ခြက္တ၀က္
  • ေကာ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ေရျဖင္႔ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
  • RoseMary – အနည္းငယ္ (အေနာက္တုိင္းဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္)
မွတ္ခ်က္။ ။ အေနာက္တုိင္း ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္မ်ားကို Martket Place တြင္ ၀ယ္ယူနုိင္ပါသည္။
၀က္သားကင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၀က္သားကို (ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) အနည္းငယ္ျဖင္႔ သမေအာင္ နုယ္ထားေပးပါ။

၂။ ထုိ႔ေနာက္ ေဆာ႔ရည္ ခ်က္ပါမည္။
၃။ ေဆာ႔ရည္ခ်က္ရန္ ဒယ္ထဲသုိ႔ (သၾကား၊ ပန္းသီး ေဖ်ာ္ရည္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဂ်င္း၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ဟင္းရြက္ဆီ၊ ေရ) အားလံုးကို ထည္႔လိုက္ျပီ သၾကားေပ်ာ္သည္အထိ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ တည္ထားေပးပါ။

၃။ ျပီမွ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ကို ေလာင္းထည္႔လိုက္ျပီ ေဆာ႔ရည္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္အေနထားတြင္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၄။ ၀က္သားမကင္ရန္ မီးကင္ျပားကို ဆီသုတ္ထားေပးျပီ မီးေသြး (သို႔) ဂက္စ္ ျဖစ္ ကင္ေပးပါ။
၅။ မီးကင္ျပားပူလာလွ်င္ ၀က္သားကို ေဆာ႔ရည္မ်ား သုတ္ေပးျပီ တဖက္ကို ၁၅မိနစ္နွုန္းျဖင္႔ နာရီ၀က္ခန္႔ ၀က္သားက်က္သည္အထိ ကင္ေပးပါ။
၆။ ၀က္သားကင္ရျပီဆုိလွ်င္ က်န္ေဆာ႔ရည္မ်ားကို အေပၚမွ ေလာင္းခ်လုိက္ျပီ အာလူးေထာင္း၊ ဟင္းရြက္သုတ္နွင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…

အာလူးေထာင္းျပဳလုပ္နည္း
  • အာလူး – ၅လံုး
  • ေထာပတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
  • ႏြားနုိ႔ – ၁ခြက္
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၁။ အာလူးကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ေရေႏြးျဖင္႔ ျပဲအိသည္အထိ အဖံုးအုုပ္ျပီ ျပဳတ္ေပးထားပါ။
၂။ အာလူးရျပီဆုိလွ်င္ ေခတၱအေအးခံျပီ အခြံႏႊာကာ ငရုတ္ဆံုျဖင္႔ အာလူးမ်ားကို ညက္ေအာင္ ေထာင္းေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ေထာပတ္ထည္႔ျပီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးပါ။
၄။ ျပီမွ ႏြားနုိ႔ထည္႔ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ၁မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၅။ ျပီေနာက္ အာလူးေထာင္းမ်ားကို ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၆။ အရသာအတြက္ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔မ်ား ျဖဴးေပးျပီ ေထာပတ္ရနံ႔သင္းေသာ အာလူးေထာင္းရပါျပီ…
ဟင္းရြက္စံုျပဳလုပ္နည္း
  • မုန္လာဥနီ – ၁ခု( အရွည္လွီးေပးပါ)
  • ပန္းေကာ္ဖီ – တစိတ္ (အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)
  • ဘုိစားပဲ – ၅ခု (အရွည္အေစာင္းလွီးပါ)
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ေရေႏြးထည္႔ထားေပးျပီ ဆူလာလွ်င္ (မုန္လာဥနီ၊ ပန္းေကာ္ဖီ၊ ဘိုစားပဲ) မ်ားကို က်က္ေအာင္ ၂မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၂။ ျပီမွ် ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ျပီ ေရေအးစိမ္၍ ေရစစ္ထားေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ မုန္လာဥနီ၊ ပန္းေကာ္ဖီ၊ ဘိုစားပဲ မ်ားကို (ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) အနည္းငယ္ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာနုယ္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment